31 januari 2010

Ta tid att stanna upp...

Ibland rusar tiden bara förbi oss och vi hinner inte stanna up och reflektera och njuta om livets små saker...
Barn kan att göra det...mina barn har lärt mig det, att leva här och nu..."ta det lungt mamma" säger dom ibland *fniss*
Jaa.. livet är verkligen här och nu...igår dagen är förbi,  morgon dagen har inte kommit än, det vi har är här och nu... och det viktigaste är att vi bryr oss om varann...
Kärlek till dig! Och ha nu en sköön slappar söndag min vän, Kraamis!
foto.annaleena

29 januari 2010

Min drömhall


Så här ser ut min drömhall... det är rent, snyggt och harmoniskt, städat...hihi! men icke alltid! Kortet tog jag när vi gjorde inrednings repet hos oss i veckan... den uunderbara paraply ställningen var på besök från VILLAGE, visst är den fantastisk!! Allt det andra finns kvar;) plus tio skor par till *fniss*
kramis!

28 januari 2010

inrednings assistent!


Miee leker fotograf! När inrednings reportage-teamet var hos oss, blev jag så sugen på också prova ta kort från olika vinklar..hihi...här några busiga försök! Det första shot är bokhyllan från lilla Livs rum...


...och det här är från hallen...fokuserat genom trappräcket..


kraam!!

Dansk inspiration


En dansk inrednings tidning som heter BOLIG är min älsklings tidning number one!
Där har jag alltid hittat såå mycket inspiration när den kreativa hjärnan har stått still och jag har bara inte fått till det! Här visar jag några inspirations bilder som jag tyckte var fina. En uurr läcker matplats! Trots att stolarna är olika och övriga inredningen hänger inte ihop så smälter inredningen ändå till en snygg helhet!! Den gula lampan blir en udda fågel, Me like a lot!!

Här skulle nog alla retro männsikor känna sig hemma! hihi! Jag älskar dom vita stolarna!

En jätte snygg living room!! Lampan är cool... (oj vad jag pratar amerikanska) very nice..

Det här är JAG!! Min stil i en nötskal kan man säg!

fastnade direkt för den här öppna spisen! Den är ju såå snygg och stilren..
bilderna från boligliv.dk

Önskar dig en FinFin dag!!
kraaamis!
25 januari 2010

Kejsarens nya kläder eller Alice i underlandet!


Jag älskar gamla saker!! Dels för att det är en fin tanke att använda det som redan finns, men också att det är billigt när man vill hitta på något nytt hemma...
Den här soffan fick vi av våra bekanta när de flyttade för några år sen, dom var jätte tacksamma när vi hämtade bort soffan så slapp dom oroa sig för det! :)  Sen har soffan bara stått i garaget utan att vi har vetat vad vi ska göra med stackarn..
Tills en dag när jag läste en tidingsartikel om en teater dekoratörens ( säger man så?) hem,  när jag höll på smälla av!! Hon hade så snygga möbler i sitt hem! Dom flesta möblerna hade hon förvandlat från gamla möbler till något annat, eller bara målat på som jag har gjort nu!! Många av möblerna hade hon köpt från teatern när det inte längre behövdes. Då satte jag i gång med min soffa, jag fick jag strycka 5 lager vitt målar färg innan jag blev nöjd...men nu så står den uppe på loftet och är som klippt och skuret i det vita rummet! Vi kommer inte använda det som soffa utan den får bli våran extra "hylla" för inrednings tidningar och sånt..;)
Ha nu en suuper sköön dag!! Kraam!

24 januari 2010

Fina vackra vintage by fe..


Vintage by fe hade en av formex roligaste monter...(enligt mig) deras smycken och sjalar samt läderväskor var sjuukt fina och inspirerande!..eller så kan man uttrycka det istället... feminint..skirt..och vackert...hihi!
Och en stor plus var ju förstås att dom kommer från GÖTEBORG!smycken var söta som godis..mmm...


klicka på adressen så kommer du till  www.fesweden.se
fler höjdpunkter från mässan på väg.....puss och kraam!!

Odd birds gör ont i hjärtat!!Odd birds har så mycket fina saker så att det gör ont i hjärtat!!

Så sa min vän som för tillfället jobbade på mässan, när vi passerade odd birds monter...jag håller fullständigt med! Dessa udda fåglar har tagit den bohemiska generationen i Sverige med storm! Och efter en prat stund med skuttande grundare till Odd birds (ovan..) så förstog jag att bilden som dom ger att oddbirds är annorlunda udda fåglar, är på riktigt! Och inte nån påhittad marknadsförings trick! (sånt är tråkigt!) Tjejerna var annorlunda entusiastiska glada företagare som älskar att göra udda inrednings prylar! och vi älskar det dom gör! Heja Odd birds!jag har precis landat från formex och är såå inspirerad efter det jag har sett...House doctors monter..ååh!  Visar kort på några roligheter i nästa inlägg, ses snart!! Kraaaam, Annaleena!! :)

22 januari 2010

Trender kommer och går men formar!!

 Trender är ju ibland så opålitliga...en dag ska vi ha vitt, nån annan dag ska vi ha färg...
Men jag ser det mera som att det finns en styrka i att kunna vara formbar! ...Och det bästa är att skapa ett trivsamt hem med ett ljust bra bas och plocka bort eller lägga till när man vill variera. (jag gör det ofta)
Här några inspirations bilder från en av mina bästismärken bloomingville... Dom är såå bra!!!
Idag åker jag till stockholm och är tillbaka på lördagkväll, En stoor kraam!!


21 januari 2010

I love vintage living!


Jag var nyligen hemma hos Anna från, my lovely things. Jag hade köpt tidigare fem ljusstakar  från hennes webb-loppis som jag passade på och hämta. Klicka här... www.mylovelythings.blogspot.com så kommer du till hennes loppis.

Nu har ljusstakarna fått en skvett svart färg och pryder vårt vardagsrum. Samtidigt tog jag fram en gammal second hand cerise rosa tyg som piggar upp. Vintage är så kul!


puss mitt på pannan hihi!  Kram!
20 januari 2010

Vår spira.. Även fast vi är mitt i det vintrigaste vinter så har våren börjat redan sipra in i vårt hus! ...De första vårblommorna har installierat sig och det är dags att ta fram frökatalogen...Jag börjar och planera redan nu för den kommande trädgårds säsongen!  En kompost ska byggas och anläggas, altanen ska bli större och byggas ut....och är sugen på att prova odla tomater i år i vårt blåsiga altan! Jag måste bara testa om det går, och få fram några röda godsaker!  ;) Önskar dig en finfin kväll!! kraam!

18 januari 2010

Svarta kontraster och plastmattor..


Jag kommer bara inte över min förälskelse att måla detaljer med en svart krittavle färg! Och dessutom så är det såå enkelt!
Färgen finns och få tag på i varje målar affär och kostar inte mycket. Dom modiga kan stryka över en dörr och skapa med det en kontrast i rummet och memo tavla (så snyggt!) Eller gör som jag ska göra, måla en bit tjock mdf. skiva och häng upp det varsom helst! Som på bilden. Visst blir det snyggt!


Man ska ju stötta dom lokala producentena och här blir det inte svårt! Horreds mattan gör plast mattor i alla färger och storlekar och mönster man kan tänka sig! jag har själv en hel vit plastmatta i köket men här några fina och visa upp! gammeldags mönstret är en favorit:)


Den randiga mattan funkar alltid! En svart-vit variant livar upp lätt upp en trist hall! :)
Tack att du tittade in, och ha nu en underbar dag!! kram!

17 januari 2010

Svävande sängar...


Ser det lite overkligt ut med en svävande säng? ... men så här är det, vi håller på och målar golvet uppe på loftet,  där min stora tjejens alisas tonårsrum är. Hennes säng var för stor att ta ut genom dörren när vi skulle tömma rummet inför målningen, utan att vi skulle ha behövt att montera ner den först...orka...:)
Så vi hängde up sängen på taket istället! hihi!  Bilder om det färdiga rummet sen..:) kraam!

16 januari 2010

Lite till inspiration..


                                                                     ...och lite till inspiration...ljust inspiration...


Oj så vackert...som jag har blivit inspirerad av dessa fina kort från taverne-agency


                                  Ännu en spartanskt inrett sovrum...i like...lampan är ju strålande!

Så underbart vackert! Det är ju så fint och ställa fram sina vackra kläder och skor!


Jag är kär...förutom i min man så är jag också kär i den här ljus kronan...var hittar man såna här ? Jag tar gärna emot tips... :)

13 januari 2010

peppriga olsson&jensen!


Barok..svullstigt..stiligt kan man säg, när man ska beskriva olsson&jensens produkter, dom ger en härligt pepprig krydda till det lantliga och vita trenden!


Våga färg..våga sammet... me like!!


                                                  Lyktan är ju som hämtad från "sagan om ringen"
                                                                www.olssonjensen.com

12 januari 2010

Vår längtan..Jag längtar efter vår nu...ljusare tider, längre dagar...
Overolls fria morgnar...färska blommor från trägården på bordet...jag längtar efter grill doften
hmmm...jag längtar, jag längtar!
Vi får hålla ut några månader till :) Sen belönas vi alla vår längtare med påsk, vårens sköna fest!
                                                             Super kramar! Annaleena
                                                                    foto.taverne-agency.com